Lymfedrænageterapi

Hvad er lymfedrænage?
Lymfedrænage er en pulserende ”fjerlet” massage, og for at opnå en lymfedrivende virkning udføres der kreds- og spiralformede håndbevægelser, for at hente lymfevæsken op og pumpe den videre. Der holdes en tæt hudkontakt. Drænagen er rytmisk med stigende og aftagende tryk. En behandling med lymfedrænage er meget afstressende.

Hvor er lymfedrænage godt?
En lymfedrænage er godt på f.eks.: ødemer, dårlig blodcirkulation, hudproblemer, fjernelse af affaldsstoffer, bihule- og pandehulelidelser, hovedpine, hedeture, uro og smerter i benene. Man kan også selv gøre til at få det godt, nemlig ved at spise sundt, dyrke motion og blive forpustet og undgå stress.

Hvor lang tid tager en lymfedrænage?
En lymfedrænage varer typisk 1½ time, starter altid med en halsbehandling uanset, hvor på kroppen problemet findes. Udgangspunktet er at der gives op til 6 – 12 behandlinger, de første 6 gives gerne med et interval af 2 gange om ugen, men selvfølgelig er der variationer i behovet for behandlinger. .

Hvem udviklede lymfedrænagen?
Lymfedrænagen blev udviklet af en dansker ved navn dr. Emil Vodder. Han arbejdede med det fra omkring 1930 og frem til sin død i midten af 1980’erne. Han forskede og arbejdede i lymfens hemmeligheder, og ved hjælp af sin intuition udviklede han den manuelle lymfedrænage.